Nederlands bedrijf bestormt Belgische hotel- en restaurantmarkt

Candra Hospitality levert technische diensten aan hotels en restaurants. Het was voor dit bedrijf lastig om een buitenlandse zakenpartner te vinden, maar uiteindelijk bood het Enterprise Europe Network (EEN) uitkomst.

"De diensten van Candra Hospitality gaan van telefonie tot internet en van onderhoud tot verlichting", vertelt oprichter en eigenaar David van der Woude. "Wij ontzorgen hotels en restaurants in alles wat zij op technisch vlak nodig hebben. Onze grootste tak van sport is het regelen van telefoons en telefoonnetwerken voor hotels."

Onze zakenpartner is een goede match

Om een zakenpartner te vinden, maakte Candra Hospitality een samenwerkingsprofiel aan op de website van het Enterprise Europe Network (EEN). Zodra er een match is met een ander bedrijf in het netwerk, brengt RVO de 2 partijen met elkaar in contact. Over deze begeleiding is Van der Woude erg te spreken: "RVO doet echt zijn best om een partij te vinden die echt goed bij je past."

Via het netwerk vond Candra Hospitality binnen enkele maanden een Belgische fabrikant van verlichting: Fenos Lighting. Van der Woude: "Omdat zij in dezelfde branche zitten als Candra Hospitality, versterken wij elkaar echt. We zijn nu bezig met het opzetten van een gezamenlijke showroom in België." In de showroom komen alle producten van Candra Hospitality voor hotels en restaurants. Fenos Lighting heeft als enige andere partij ook ruimte in de showroom, voor het tonen van hun producten. Als de klant de showroom binnenkomt, is het direct duidelijk wat er allemaal mogelijk is. Van der Woude: "Zo gaan we de Belgische hotel- en restaurantmarkt bestormen."

Van der Woude denkt dat het zonder het EEN-netwerk lastig was geweest om een buitenlandse zakenpartner te vinden. "Dan zou je het telefoonboek moeten pakken om bedrijven te gaan bellen of ze interesse hebben om met je in zee te gaan."

De Britse markt op, nog even niet

Via EEN vond Candra Hospitality ook informatie over de Britse markt. Het idee is om ook daar in de toekomst een showroom te beginnen met een Britse zakenpartner. Candra Hospitality kreeg informatie over de Britse markt via zowel RVO als via de Britse variant van RVO.

Van der Woude: "Op die manier wordt het makkelijker om te beoordelen of het de moeite waard is om de stap te wagen. De coronapandemie en de Brexit maken de situatie lastiger, dus op dit moment maken we de stap naar het Verenigd Koninkrijk nog even niet."

 

08-12-2020