Maritime Industries & Services

De sectorgroep richt zich op de maritieme sector

- Scheepsbouw, superjachten, watersportjachten, maritieme toelevering

- Visserij, aquacultuur, visverwerking en vishandel

- Energie: offshore wind, offshore olie en gas

- Havens, logistiek, scheepsmanagement en cleantech-

Focus

De sectorgroep bestaat uit intermediairs uit belangrijke maritieme regio’s in Europa. Medewerkers van kamers van koophandel, innovatie support organisaties en regionale ontwikkelingsmaatschappijen met een sterk regionaal maritiem netwerk die MKB-ers helpen te internationaliseren. Meer specifiek worden ondernemers ondersteund bij het vinden van buitenlandse partners voor zaken, technologie en onderzoek.

De sectorgroep organiseert de volgende zaken:

  1. Matchmaking events tijdens belangrijke internationale maritieme beurzen zoals bijvoorbeeld SMM, Europort, Icefish, Danfish en de jaarlijkse ‘European Maritime Day’. Op basis van vooraf op een matchmakingwebsite ingevulde samenwerkingsprofielen nodigen deelnemers elkaar uit voor korte kennismakingsgesprekken.

  2. Company missions om bedrijven en clusters uit de ene maritieme regio in contact te brengen met organisaties uit een andere regio.

  3. Online matchmaking op het gebied van zaken (agent, distributeur), technologie en onderzoek. Middels korte omschrijvingen (anoniem) van aanbod en vraag komen bedrijven in contact met interessante nieuwe partners.  Wilt u zelf een profiel opstellen neem dan contact op.