Healthcare

De sectorgroep Healthcare ondersteunt bedrijven over de gehele range van de gezondheidszorg van preventie, actief en gezond leven tot imaging, diagnostiek, medische apparatuur en revalidatie. Producten en diensten richten zich op consumenten, op zorgverleners of een mix daarvan.

Binnen deze sectorgroep is een groot aantal landen vertegenwoordigd. De leden brengen partijen bij elkaar die samen onderzoek en ontwikkeling gaan doen oa voor projecten die meedingen naar Europese subsidies als Eureka Eurostars of Horizon. Gezondheidszorg is een gecompliceerde markt die in alle EU landen verschillend in elkaar zit. Lokale partners zijn vaak essentieel om een product ook buiten de thuismarkt te introduceren. De sector groep Healthcare helpt bedrijven die lokale partners te vinden.

De Sectorgroep organiseert matchmakingsevenementen bij internationale beurzen, conferenties of tijdens missies in Nederland (op het Health Valley Event en de Biomedica on-the-move) en daarbuiten (Medica, Meet in Italy for Life Sciences).