Snel nieuwe klanten met EEN

Het gericht inzetten van het Enterprise Europe Network (EEN) door KvK-adviseur Herman Hartgers, leverde Evolve Services snel twee nieuwe klanten op. Het bedrijf ziet daardoor de omzet toenemen en krijgt vaste voet aan de grond in de markt waarin zij actief willen zijn.

Bijlagen: 

Evolve Services helpt bedrijven nieuwe markten te betreden of de resultaten in de thuismarkt te verbeteren. “Sander van den Nieuwenhuizen en ik zijn al meer dan twintig jaar bevriend en werken ook al lang samen. Wat wij voor onze werkgever deden was nieuwe producten inkopen en die met zoveel mogelijk diensten er omheen verkopen in de markt. Daarbij zorgden wij voor de naamsbekendheid, de positionering, de leads en uiteindelijk voor meer omzet voor onze werkgever en voor de fabrikant van het product”, vertelt Niels Aarts. “Wij zagen echter kansen in de markt waar we niets mee konden doen bij onze werkgever. Wij wisten wel dat wij iets deden wat veel geld waard is. Bovendien hebben wij beiden een heel groot netwerk binnen de IT- en securitywereld. Tijd om de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap.”

Zwitsers zakmes

“Wij gebruiken voor onze dienstverlening de metafoor van het Zwitsers zakmes. Onze dienstverlening richt zich op marketing, business development, channel management, sales en lokale faciliteiten. Daarmee hebben wij altijd de oplossing in huis voor het commerciële probleem van de producent.  Wij helpen bedrijven om te blijven groeien in een continu veranderende wereld. Vaak zitten bedrijven vast in hun eigen organisatie of markt en is verandering moeilijk. Daar komen wij in beeld” vertelt Aarts.

 

Contact met EEN

“Online leadgeneratie werkt voor onze dienstverlening maar beperkt. De leads die we hebben, komen uit ons eigen netwerk. Via een matchmaking event van de Kamer van Koophandel kwamen we in contact met Herman Hartgers. Herman was actief binnen The Hague Security Delta en had ook contacten bij het Innovation Quarter (Philip Meijer en Stef Prinsen), die als doel heeft bedrijven naar Nederland te halen en dat is iets waar wij natuurlijk naar op zoek zijn”, legt Aarts uit. “Herman is vervolgens voor ons aan de slag gegaan en filtert alles wat langs komt en bedenkt of dat voor ons interessant kan zijn. Dat doet hij niet alleen via de business requests binnen de database van EEN, maar ook veel binnen zijn eigen netwerk. Dat leverde ons al snel contact op met twee buitenlandse bedrijven die op de Nederlandse markt actief willen worden. Een van die bedrijven is DOQEX.”

 

DOQEX

DOQEX levert een softwareplatform voor de veilige afhandeling van e-mails en het veilig opslaan en delen van data. “Het is een Engels bedrijf die zich op de Europese markt wil richten. Wat wij doen voor dit bedrijf is het opzetten van een verkoopkanaal in Nederland, de positionering van het bedrijf en het genereren van leads en nieuwe klanten. We zijn met DOQEX in augustus gestart en hebben nu al twee kanaalpartners, een distributeur, een reseller en de eerste klanten zijn op het platform aangesloten”, zegt Aarts. “Voordat wij in zee gaan met een klant, willen wij het product ook eerst valideren. Wat ons betreft moet het onderscheidend zijn, moeten ze doen wat ze zeggen en er moet natuurlijk vraag naar zijn. Voor de technische validatie vertrouwen we naast eigen kennis op de kennis van onze kanaalpartners.”

 

Succesverhaal

Enterprise Europe Network is voor Evolve Services van belang. “Het is wat ons betreft zeker een succesverhaal. Via Herman komen we op een relatief makkelijke wijze aan bedrijven die aan onze criteria voldoen. Herman weet precies wat wij zoeken en stuurt eigenlijk alleen bedrijven door waarvan hij weet dat die bij ons passen. En ook het Innovation Quarter is voor ons van grote waarde, doordat zij buitenlandse bedrijven naar Nederland willen halen. The Hague Security Delta bindt grote IT-bedrijven aan zich en tijdens de Cybersecurity week stonden wij dan ook namens DOQEX op deze beurs en verzorgden hun branding”, aldus Aarts.

 

Ambitie

In de komende jaren willen Niels en Sander groeien. Niet alleen in omzet maar ook in aantal mensen. “Wij werken nu met een flexibele schil en dat werkt uitstekend. We onderzoeken een verdienmodel waarbij we wat minder afhankelijk zijn van de verkoop van onze uren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door te participeren in bedrijven.”

 

(30-05-2018)