Nederlandse basketballers verbonden met Brits koelend verband

Medigros verkoopt sport- en medische artikelen aan fysiotherapeuten, sportclubs, verzorgingstehuizen en particulieren. Mede-eigenaar Dennis van der Sluijs is continu op zoek naar innovatieve producten voor de verzorging van sporters en atleten. Via het Enterprise Europe Network (EEN) kwam hij in contact met het Britse bedrijf Physicool, leverancier van herbruikbare koelbandages. Na enig contact over en weer besloot Medigros importeur te worden voor Physicool in Nederland.

"Medigros is een jong, innovatief en vernieuwend bedrijf. Om dit te blijven moeten we ons assortiment steeds aanvullen met nieuwe producten. Tijdens de Zorgtotaalbeurs in Utrecht ontmoette ik Michelle Lemmers, adviseur van EEN. Zij gaf ons een helder beeld van wat EEN kan doen voor een mkb-bedrijf als Medigros. Michelle stuurde ons een aantal profielen van Europese aanbieders op het gebied van innovatieve sport- en medische artikelen uit de databank van EEN. Uit deze selectie heb ik 3 interessante leveranciers geselecteerd en benaderd.

Dezelfde taal over sportverzorging

Toen ik met Ian Jarvis van Physicool belde, merkte ik snel dat we dezelfde taal spreken als we het hebben over sportverzorging. Ian stuurde ons meteen een proefpakket met de unieke Physicool koelbandages met een soort van koelvloeistof. Na een test op collega’s heb ik de koelbandages laten zien aan een aantal fysiotherapeuten in onze klantenkring. Omdat zij enthousiast reageerden, besloten we het product op te nemen in ons assortiment.

Genezing verloopt sneller

Een goede productintroductie kost tijd, daar kun je er geen 3 tegelijk van doen. Tijdens de Voetbalbeurs van 2013 introduceerden we Physicool op de Nederlandse markt. Samen met Ian lieten we sportverzorgers zien dat de herbruikbare koelbandage direct aangebracht kan worden, zonder voorkoeling. Nadat het in contact komt met zuurstof en de huid, start het verkoelingsproces. De bandage koelt en ontspant de spieren. Hierdoor verminderen zwelling en pijn bij blessures. De genezing bij verstuikingen en bloeduitstortingen verloopt sneller.

Topteams als klanten

Aan het begin van het sportseizoen kregen we de eerste herhalingsbestellingen binnen. We hebben Physicool nu ook opgenomen in de sporttassen die we leveren aan een aantal professionele voetbalteams zoals sc Heerenveen, PEC Zwolle en basketbalteams Landstede en Donar. We zijn blij met deze nieuwe aanvulling aan ons assortiment, die we dankzij EEN hebben gevonden."