Door EEN een nieuwe markt ingegleden

Als fervent buitensporter zocht Walter Akkermans (1988) naar een goed product waarmee hij zijn ski’s ‘op slot’ kon zetten voordat hij de kroeg indook voor de après-ski. “Niet alleen omdat ski’s gestolen worden, maar ook omdat veel ski’s op elkaar lijken en mensen nogal eens de verkeerde meenemen.” Dat was de start van zijn bedrijf Innovative Outdoor.

“Na mijnstudie bedrijfskunde met als afstudeerrichting strategisch management was ik zoekende wat ik nu precies wilde. Ben eigenlijk altijd al een ondernemend type geweest. Ik organiseerde reizen voor vrienden en had tijdens mijn studie een eigen bedrijf waarbij ik websites optimaliseerde voor zoekmachines. Tijdens een van mijn skivakanties was ik op zoek naar een product waarmee ik mijn ski’s kon beveiligen. De producten die er al waren, voldeden niet. Gaan te snel stuk en in mijn optiek niet innovatief genoeg”, vertelt Akkermans.

Onderscheidend

Akkermans kwam in contact met een kabelslot van Safeman. “Dat kabelslot voldoet aan de eisen die ik eraan stel. Het is compact, sterk, makkelijk mee te nemen, kortom innovatief en kwalitatief goed.” Inmiddels heeft hij in de Benelux een tweede slot van het merk Safeman geïntroduceerd. Mijn bedrijf bestaat nu een kleine drie jaar. Wij zoeken naar producten die voor de outdoor sporter toegevoegde waarde bieden. Denk aan sporten als skiën, mountainbiken, hiken, et cetera. Als een product op ons pad komt, verrichten we altijd eerst een klein marktonderzoek. Waarbij we kijken of een soortgelijk product al bestaat, wat het marktaandeel is en of ons product beter, innovatiever en qua design mooi is. Vervolgens is dan de vraag of we verwachten dat ons product goed te verkopen is. Als we overtuigd zijn van de kansen gaan we actief de boer op om het product aan de man te brengen bij partijen zoals Bever Sport en Daka Sport, maar ook kleinere sportzaken. Partijen waar outdoor sporters hun spullen kopen. Van de Safeman zijn er inmiddels meer dan 20.000 verkocht. Daar zijn we heel trots op.”

Axiski

In zijn zoektocht naar nieuwe producten kwam Akkermans tijdens een beurs in aanraking met adviseur Mariëlle Vermunt van de Kamer van Koophandel/Enterprise Europe Network. “Mariëlle was meteen heel enthousiast. Zij heeft een profiel opgesteld voor de EEN-database en ook allerlei tips gegeven. De communicatie met Mariëlle verloopt heel fijn, en uiteraard bespaart het werk wat zij doet ons ook tijd. Mariëlle weet precies wat wij zoeken en doet dus al een eerste selectie voordat zij mogelijke producten naar ons doorstuurt. Inmiddels zijn dat al iets van 40 producten geweest. Doordat wij heel kritisch zijn, komen er uiteindelijk niet veel producten door de definitieve schifting. Begin dit jaar waren we heel ver met een product uit Denemarken. Uiteindelijk is dat toch afgeketst. En toen was daar opeens de Axiski, een soort slee. Natuurlijk zijn er al veel sleeën op de markt. De Axiski is echter een slee die op meerdere ondergronden gebruikt kan worden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op zand en vochtig gras. Daarnaast kun je er op zitten, op staan en met twee personen op. Kortom, een gat in de markt.”

Inmiddels werkt Akkermans hard om de Axiski in zoveel mogelijk geschikte winkels te krijgen. “Hij ligt al in veertien winkels. Het grote voordeel van dit product is dat deze Axiski voor iedereen leuk is. Voor ouders met kleine kinderen, maar ook als je met vrienden op de wintersport bent of in Nederland gewoon van een mooie zandduin of heuvel wilt sleeën. De Axiski is in de winkels te koop maar kan ook via onze webwinkel besteld worden.” Akkermans hoopt nog dit jaar een paar honderd Axiski’s te verkopen. “Met de feestdagen in het vooruitzicht moet dat lukken.”

Succesverhaal

Wat Akkermans betreft is de samenwerking met EEN absoluut een succesverhaal. “Zonder ons profiel in de database had ik nooit toegang tot zoveel verschillende producten gekregen. Deze Axiski sluit helemaal aan bij onze bedrijfsfilosofie en het product heeft enorm veel potentie omdat het op meerdere ondergronden te gebruiken is, kwalitatief heel goed is en geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.” Akkermans wil elk jaar een innovatief outdoor product op de markt brengen, waar zijn bedrijf exclusief de distributie van mag doen. “Ik wil geen standaard groothandel worden, maar een gespecialiseerd bedrijf in de outdoorbranche.”

 

(26-06-2018)