De Halm pikt een graantje mee van Deense mueslimarkt

Bij De Halm beginnen ze de dag graag met biologische muesli. Met de productie ervan, wel te verstaan. De producten gaan sinds december 2019 ook naar Denemarken. Met dank aan het internationale netwerk van Enterprise Europe Network (EEN).

Bijlagen: 

De Halm is de enige biologische mueslifabrikant van Nederland. En de eerste: al in 1977 zagen de oprichters het voordeel van onbespoten, lokaal verbouwde granen. Met het eigen assortiment van ‘Meesters van De Halm’ levert het bedrijf aan ongeveer alle biologische speciaalzaken. Daarnaast bestaat een deel van de omzet uit de productie van huismerken voor bijvoorbeeld Superunie, KLM en HEMA.

Focus op buitenland

Sinds een paar jaar zet De Halm serieuze stappen op de internationale markt. “In Nederland liggen nog diverse mogelijkheden”, zegt exportmanager Youri van der Heijden. “Maar ook in het buitenland zien we volop kansen. We kunnen nu beter dan ooit de landen om ons heen bedienen van biologische graanproducten.”

Enterprise Europe Network-matchmaking

De doelstelling van De Halm is om in 2020 25% van de omzet uit het buitenland te halen. Met de nieuwe, internationale merken ‘QROP’ en ‘OATS&MEAL’ zal Van der Heijden op ten minste 4 grote Europese beurzen staan. Daarnaast richt hij zijn pijlen op zogeheten matchmaking events. “Bij mijn vorige werkgever nam ik daar via EEN al deel aan. Je zoekt van tevoren interessante partijen of zij zoeken jou. Met de nodige voorkennis ga je gesprekken in van een halfuur waardoor je meteen de diepte in kan. Superefficiënt.”

Deens huismerk produceren

EEN organiseerde in november een matchmaking event in Denemarken. EEN-adviseur Annemarie Destrée wees Van der Heijden op een Deens merk dat een biologische mueslifabrikant zocht. “We kwamen al snel tot zaken. Ze bezochten onze fabriek zodat we hen konden laten zien hoe we hun huismerk konden produceren. In december gaan we al beginnen met leveren.”

Bedrijfsprofiel op EEN-netwerk

De Halm heeft een aangescherpt bedrijfsprofiel op het EEN-netwerk gezet. “Ondertussen houdt Annemarie Destrée de matchmaking-kansen voor ons in de gaten. Het kost niets dus je zou gek zijn om niet van zo’n netwerk gebruik te maken.”

 

 

07-01-2020