‘Met EEN in 150 Franse winkels’

De Baby Shower Glove™ is in Nederland een groot succes. Een op de vijf ouders heeft er een. Voor Guus Welling, eigenaar van Invented 4 Kids™, hét moment om de Baby Shower Glove™ ook in het buitenland op de markt te brengen. Met behulp van Europe Enterprise Network (EEN) en het persoonlijke netwerk van adviseur Ruben van der Horst, komt een perfecte match tot stand met een Franse distributeur.

Guus Welling bracht 20 jaar geleden de zogeheten Plassticker™ op de markt. Een groot succes. Werd oorspronkelijk gemikt op de horeca, uiteindelijk bleken basisscholen de grootste afnemer. Met het succes van de Plassticker™ in het achterhoofd ontwikkelde Welling de Magic Pot, een po waarmee kinderen leren op het potje te plassen. “Particulieren vonden het een geweldig idee. Vervolgens wilde ik ook leveren aan ketens. Dat werd uiteindelijk geen succes. Iedereen wilde zijn eigen kleur

po, de crisis kwam eroverheen en ik ging failliet”, vertelt Welling. Via Ruben, die hij al kende, werkte hij daarna twee jaar voor Syntens waar hij ondernemers adviseerde. “Dat gaf mij de gelegenheid schoon schip te maken na mijn faillissement. Uitvinden en dingen op de markt zetten, zit echter in mijn genen en vanuit mijn eigen uitvindersnetwerk kwam het idee van de Baby Shower Glove™ bovendrijven.”

Douchen met baby

De Baby Shower Glove™ is gemaakt van een speciaal soort badstof waarmee ouders tijdens het douchen met hun baby beter grip houden op hun kind. Welling was in eerste instantie niet meteen overtuigd dat de Baby Shower Glove™ een kans had. “Wie doucht er nu met zijn baby? Maar gravend in mijn geheugen bleek dat ik dat zelf ook had gedaan. Ik ben vervolgens gewoon op straat gaan rondvragen en daar bleek dat iedereen het eigenlijk wel deed, maar het ook griezelig vond. De baby

was zo glibberig. Dat was voor mij het sein om het op de markt te gaan brengen. Ik ben beurzen gaan bezoeken, winkels pikten het op, het kwam in de publiciteit en nu gebruikt een op de vijf ouders in Nederland deze Baby Shower Glove™.”

Twee keer EEN

Door zijn tijd bij Syntens was EEN niet onbekend bij Welling. “Samen met Ruben heb ik een technisch profiel aangemaakt in de EEN-database omdat ik op zoek was naar een producent. Via EEN ben ik in Turkije bij producenten op bezoek geweest en dit heeft mij op het pad van de uiteindelijke producent gezet.” Nu de Baby Shower Glove™ in Nederland inmiddels goed is ingeburgerd, werd het tijd voor het buitenland. “Samen met Ruben heb ik de grootste babybeurs in Frankrijk bezocht en dankzij zijn netwerk kwam ik aanraking met een fantastische Nederlandse vrouw in Frankrijk. Via haar distributienetwerk ligt nu de Magic Potty ™ zindelijkheidstraining inmiddels in 150 Franse winkels. Dat heeft mij een forse omzetstijging  opgeleverd. Hier is echt sprake van de perfecte match.”

Met dit product won Welling ook een award op de Franse babybeurs Bébé Cool.

Ambitie

In september stond Welling met twee producten van Invented 4 Kids™, op de Kind & Jugend vakbeurs in Duitsland. “Ik weet niet wat mij overkomt. Er is belangstelling vanuit meer dan twintig landen in beide producten.” Welling heeft de ambitie om binnen tien jaar met tien producten in vijftig landen aanwezig te zijn. “Het moeten unieke producten zijn die een probleem oplossen en ook nog eens heel leuk zijn.” Om aan nieuwe ideeën te komen, heeft Welling de website www.bestebabyidee.nl  opgezet. “Met de uitvinders die de ideeën leveren en wiens producten uiteindelijk op de markt gezet worden, sluit ik een royalty-overeenkomst. Ik focus mij alleen op de babymarkt.” Focus Niet ieder idee wordt een succes. “In de praktijk zijn er wellicht wel duizend ideeën. Daarvan blijven er ongeveer tien over en slechts 1 à 2 worden succesvol en ga je geld mee

verdienen. Het is dus belangrijk om te blijven focussen. Je moet een goed doel hebben wat je met je bedrijf wilt bereiken. Heb je dat doel eenmaal vastgesteld, dan zal je merken dat je opeens anders naar je omgeving kijkt. Je gaat anders om met de informatie die tot je komt. Het doel dat je voor ogen hebt, moet in je systeem zitten”, geeft Welling mee als tip voorandere ondernemers.